Wij zijn Akkolade

Akkolade is hét werving- en selectiebureau voor de zorg- en welzijnssector. Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever.

Catrien origineel small

Missie

Als zorgprofessional ben je cruciaal in onze maatschappij. Vroeg of laat komt iedereen in aanraking met de zorg en heeft dan baat bij gelukkige zorgprofessionals, van verzorgende IG, (gespecialiseerd) verpleegkundige tot zorgmanagers. We vinden het belangrijk dat zij de baan hebben die écht bij ze passen. Dit doen we door te kijken naar de wensen van de zorgprofessional en of die aansluiten bij de waardes van de organisatie. Wat is er nodig om hen gelukkig te laten zijn, en te blijven, in hun werk? Onze missie is daarom ook: zorgprofessionals helpen om gelukkig te blijven in het werk, want zo maken wij de zorg beter!

Catrien trap small

Visie

Een van de grootste uitdagingen in de zorg- en welzijnssector is het aantrekken en behouden van zorgprofessionals. Het personeelstekort blijft de komende jaren alleen maar stijgen. Zo zal door de vergrijzing de zorgvraag de komende 20 jaar verdubbelen. Ook op de arbeidsmarkt is vergrijzing een bepalende factor: 30% van de zorgmedewerkers zal in 2030 met pensioen zijn.

Dus hoe behouden we onze medewerkers van de toekomst? Vooruitkijken is regeren! Om medewerkers te behouden, geloven wij in vaste en stabiele teams. Wij bouwen mee aan deze stabiele basis. Door de kwaliteiten van zorgprofessionals te koppelen aan de identiteit aan de zorgorganisaties, brengen wij succesvolle en duurzame arbeidsrelaties tot stand. Hierdoor spelen we in op de snel toenemende zorgvraag in de toekomst.