Samen op zoek naar jouw droombaan in de zorg

Akkolade helpt je aan een nieuwe baan in de zorg die écht bij je past. Al meer dan 14 jaar zijn we dé brug tussen zorgprofessional en zorgorganisatie.

Dit doen we door verder te kijken dan ‘platte’ werving en selectie op basis van kwaliteiten. Het is belangrijk dat de wensen, ambities en persoonlijkheid van de werknemer goed passen bij wat de organisatie heeft. Op die manier maken we een duurzame verbinding en dragen bij aan stabiele en vaste teams in de zorg.

Advies aanvragen

Onze werkwijze

Een baan moet passen bij je wensen, ambities, ervaring én je persoonlijkheid. Als dat allemaal goed zit, is er een match. Volgens deze werkwijze werken we elk jaar mee aan het bouwen van vaste teams in de zorg, omdat we weten dat het werk.

Bekijk vacatures

1. Reageer op je gewenste baan

Via Akkolade.org of een vacaturebank kom je in aanraking met een van onze vacatures. Als we je sollicitatie gelezen hebben, nemen we contact met je op. We nemen contact met je op om kort kennis te maken. Het is bedoeld om kort kennis te maken. Vervolgens kan er een afspraak worden ingepland voor een nadere uitvoerige kennismaking en het bespreken van wensen en ambities.

We vinden het belangrijk dat je jezelf kan zijn. Daarom ben je vrij om al je wensen en dromen met ons te delen. We kijken verder dan alleen het vinden van een nieuwe baan, omdat jouw loopbaan centraal staat. Daarom kun je ook bij ons terecht voor vrijblijvend loopbaanadvies.

2. Uitnodiging voor een kennismaking

Nadat alle sollicitaties zijn beoordeeld, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit kan op locatie of online. Tijdens dit gesprek sta jij als persoon én als professional centraal. We bespreken je ambities, ervaring, persoonlijkheid en je wensen. Daarnaast krijg je meer achtergrondinformatie over de functie waarop je geschreven hebt en over de organisatie.

Je voert kennismakingsgesprekken met Catrien. Zij is ervaren en weet precies hoe ze jou verder helpt. Zowel op het gebied van loopbaanadvies als voor het concreet vinden van een nieuwe baan in de zorg.

3. Bespreken van wensen en kwaliteiten

Het is belangrijk om goed te onderzoeken of er een goede match kan zijn tussen jou en de organisatie. Je wil immers een baan vinden, waar je je goed op je plek voelt en het liefst zo lang mogelijk blijft werken. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de zorgorganisatie. Daarom besteden we veel aandacht aan het bespreken van je doelen, wensen en kwaliteiten.

Tijdens het bespreken van wensen en je kwaliteiten, denken we verder dan waar je vandaan komt en wat je nu kunt. Samen bespreken we je toekomstplannen en stippelen we een plan uit hoe je dat kunt bereiken.

4. Een succesvolle match

Na uitgebreide gesprekken met ons, is het tijd om kennis te maken met de zorgorganisatie waar je wil werken. Dit kan op verschillende manieren: een sollicitatiegesprek, meeloopdag óf beide. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de sfeer te proeven en de klik te voelen. Die ruimte bieden wij graag.

De keuze om bij je oude werkgever weg te gaan voor een nieuwe baan, kan lastig zijn. Ook qua privé zijn dit soms moeilijke beslissingen. Daarom geven we je de tijd om er goed over na te denken. Als je wil, denken we met je mee.

Wat zorgprofessionals over ons zeggen

Tijdens mijn sollicitatie ben ik erg goed begeleid door Catrien. Ze heeft met mij eerst een verhelderend gesprek gevoerd om uit te leggen wat Akkolade doet en waar ik zelf naar op zoek was. De begeleiding heb ik erg fijn gevonden. Ze toonde oprecht interesse en heeft goed meegekeken of alles goed verliep. Dank voor je inzet en steun.

Marion

HBO Verpleegkundige

Goed geholpen aan een baan die bij mij past, ze helpen je op weg en kijken mee als je vragen hebt. Catrien is erg vriendelijk en kijkt echt naar wie jij bent als persoon en naar je wensen.

Caroline

verzorgende IG

Dankzij Catrien heb ik een baan gevonden in een functie die perfect bij mij past. Samen hebben we gekeken naar mijn wensen en behoeften waarna er naar bijpassende functies werd gezocht. Catrien is laagdrempelig in het contact en is zeer bereid mee te zoeken naar dat wat bij jou past. Super fijne ervaring!

Romy

Verpleegkundige

Via Akkolade een gesprek gehad met Catrien. Ik kan niks meer zeggen dan dat ik een hele fijne samenwerking heb gehad. Dit heeft geresulteerd in een hele leuke nieuwe baan. Helemaal top!

Hanneke

verzorgende IG