3 juni 2024

Zorgpersoneel werven op de ABC-eilanden?

Net als in Nederland, staat de gezondheidszorg op de ABC-eilanden voor flinke uitdagingen. Vooral het tekort aan gekwalificeerd zorgpersoneel speelt ook op Aruba, Bonaire en Curaçao. In dit artikel bespreken we hoe ziekenhuizen op die eilanden Nederlands zorgpersoneel kunnen werven.

Werving en selectie op de ABC-eilanden


De werving van zorgpersoneel op de ABC-eilanden brengt flink wat uitdagingen met zich mee, zoals onder andere:

Tekort aan gekwalificeerd zorgpersoneel
Door de beperkte populatie en opleidingsmogelijkheden is er een tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel. Dit probleem is aanwezig in op Aruba als op Curacao en Bonaire.

Concurrentie
Ziekenhuizen concurreren niet alleen met andere zorginstellingen binnen de eilanden, maar ook met instellingen in andere regio’s. Dit geldt vooral voor gezondheidszorgvacatures ABC-eilanden.

Culturele en taalbarrières
De diversiteit aan talen en culturen kan het wervingsproces lastiger maken, vooral als het gaat om het aantrekken van personeel van buiten de eilanden. Het is nodig om zorgpersoneel te hebben dat meerdere talen spreekt.

Hoe werf je zorgpersoneel op Aruba, Curaçao en Bonaire?

Om deze uitdagingen te overwinnen, kunnen ziekenhuizen op de ABC-eilanden de volgende strategieën toepassen:

✅ Gebruik van gespecialiseerde wervingsbureaus
Akkolade heeft uitgebreide ervaring in de zorgsector en een groot netwerk van zorgprofessionals in Nederland, wat hen in staat stelt om snel en effectief gekwalificeerde kandidaten te vinden voor de ABC-eilanden. Dit is cruciaal voor werving en selectie zorg ABC-eilanden.

✅ Lokale en internationale wervingscampagnes
Door zowel lokaal als internationaal te werven, kunnen ziekenhuizen een breder bereik van kandidaten bereiken. Dit kan bijvoorbeeld via online vacaturesites, sociale media en samenwerking met internationale wervingsbureaus. Zoekwoorden zoals vacatures zorg Aruba, vacatures zorg Curaçao, en vacatures zorg Bonaire spelen hier een belangrijke rol.

✅ Samenwerking met lokale onderwijsinstellingen
Door samen te werken met scholen en universiteiten in zowel Nederland als op de eilanden, kunnen ziekenhuizen stages en traineeships aanbieden, wat kan leiden tot een betere instroom van nieuw zorgpersoneel.

Waarom kiezen voor Akkolade?

Akkolade biedt verschillende voordelen voor ziekenhuizen op de ABC-eilanden:

  • Expertise in de zorgsector:Akkolade begrijpt de specifieke behoeften en eisen van de zorgsector, wat resulteert in een efficiënter wervingsproces. Akkolade is sinds 2010 actief en heeft een groot netwerk opgebouwd onder zorgprofessionals in Nederland.

  • Uitgebreid netwerk:Dankzij hun uitgebreide netwerk van zorgprofessionals kunnen zij snel de juiste kandidaten vinden, essentieel voor gezondheidszorg vacatures ABC-eilanden.

  • Persoonlijke en op maat gemaakte diensten:Akkolade biedt op maat gemaakte wervingsdiensten, afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, wat belangrijk is voor medisch personeel werven Aruba, medisch personeel werven Curaçao, en medisch personeel werven Bonaire.

  • Samenwerking met Johnson Marketing:Akkolade werkt nauw samen met Johnson Marketing om niet alleen de selectie te verzorgen, maar ook om effectieve wervingscampagnes op te zetten. Johnson Marketing is gespecialiseerd in zorgmarketing en biedt diensten zoals SEO, SEA, en branding, wat bijdraagt aan een sterk werkgeversmerk en betere online zichtbaarheid​ onder Nederlands zorgpersoneel. 

Praktische tips voor HR-medewerkers

Om het wervingsproces verder te verbeteren, kunnen HR-medewerkers de volgende tips toepassen:

  • Effectief gebruik van sociale media en online vacaturesites:Door actief gebruik te maken van platforms zoals LinkedIn, Facebook en gespecialiseerde vacaturesites kunnen ziekenhuizen hun vacatures breed onder de aandacht brengen.

  • Employer branding:Het is belangrijk om de voordelen en unieke kenmerken van het werken in een ziekenhuis op de ABC-eilanden te benadrukken. Dit kan helpen om potentiële kandidaten aan te trekken voor werving en selectie zorg ABC-eilanden.

  • Optimalisatie van het sollicitatieproces:Een eenvoudig en transparant sollicitatieproces kan de ervaring van kandidaten verbeteren en de kans vergroten dat zij de functie accepteren.

Conclusie: vergroot je kansen met hulp van Akkolade

Het werven van zorgpersoneel op de ABC-eilanden kan lastig zijn, maar met de juiste strategieën en hulp van gespecialiseerde bureaus zoals Akkolade en zusterorganisatie Johnson Marketing, kunnen zorgorganisaties de juiste zorgprofessionals vanuit Nederland aantrekken voor de ABC-eilanden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Zorgpersoneel werven op de ABC-eilanden?

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!

Wat doet een verpleegkundige? De taken op een rijtje

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!

Verpleegkundige op het mbo, hbo en universiteit: wat is het verschil?

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!