14 december 2023

Terugblik 2023: met veel toewijding het verschil gemaakt in de zorg

Nu het einde van het jaar nadert is het een waardevol moment om terug te kijken op wat we voor zowel zorgorganisaties als zorgprofessionals hebben betekend. Waar en hoe we écht het verschil in de zorg konden maken. Voor Akkolade zelf is het vooral een jaar van groei geweest: nieuwe partnerships, een grotere focus op het behoud van vast personeel in de zorg én een nieuw kantoor.

Volop inzet voor zorgprofessionals
In 2023 hebben we ons volop ingezet om zorgprofessionals aan een mooie baan te helpen bij een van de organisaties waar wij mee samenwerken. We werken met grote organisaties, maar ook met kleinere initiatieven, zoals een ondernemersechtpaar met een prachtige locatie voor mensen met dementie. Het is mooi om te zien hoe we met onze inzet bijdragen aan het verlichten van druk op nachtdiensten en bijdragen aan groei en betrokkenheid binnen organisaties in het algemeen.

Nieuw project: advies behoud vaste werknemers
Ook zijn we een aantal nieuwe projecten gestart, waarbij we zorgorganisaties adviseren over het behoud van vaste medewerkers en het anders denken en organiseren in de zorg, vooral rond planning en roostering. Dit met al doel de personele bezetting op een gezonde manier de baas te blijven. Het is een mooie taak om hierop in te zetten zodat we een nóg grotere impact kunnen maken in zorg & welzijn.

Samenwerking met Johnson Marketing
De samenwerking met zusterorganisatie Johnson Marketing haakte het afgelopen jaar steeds meer op elkaar in. Zo ondersteunen we projectmatig zorgorganisaties bij het aantrekken van medewerkers op verschillende manieren: Akkolade neemt de werving en selectie voor haar rekening, terwijl Johnson zich richt op het ontwikkelen van arbeidsmarktcampagnes. Door nauw samen te werken, hanteren we een doeltreffende aanpak vanuit twee richtingen.

Deze aanpak draagt bij aan het organiseren van vaste en stabiele teams wat zich weer door vertaalt naar kwaliteit van zorg. We hebben al een paar mooie resultaten geboekt; dat smaakt naar meer voor 2024!

Nieuw kantoor in Arnhem
Deze zomer openden we trots de deuren van ons nieuwe kantoor in Arnhem. Hier hebben we een inspirerende werkplek gecreëerd waar we onze dienstverlening nog verder kunnen ontwikkelen.

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Al met al kijken we terug op een jaar vol prachtige ontwikkelingen die ons enthousiast maken voor wat het nieuwe jaar in petto heeft. Er zijn genoeg nieuwe kansen, partnerships en successen die ons motiveren de zorg verder te helpen. Wil jij daar deel van uit maken? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ons laatste nieuws

Zorgpersoneel werven op de ABC-eilanden?

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!

Wat doet een verpleegkundige? De taken op een rijtje

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!

Verpleegkundige op het mbo, hbo en universiteit: wat is het verschil?

Al meer dan tien jaar ondersteunen wij de zorg door duurzame arbeidsbemiddeling te creëren tussen zorgprofessional en werkgever. Vind jouw droombaan!